Публикувано на:

Интериорни врати Gradde и с какъв пълнеж да ги изберем?

Тъмен облик на интериорната врата

След като сме взели трудното решение да закупим нови интериорни врати и вече сме разгледали безброй серии и модели, сме се спрели на Gradde. Добре, но вратите от тази серия си имат някои особености, както всички други и е напълно нормално.

Интериорни врати на века

Първото нещо, което ни прави впечатление е това, че те са фалцови интериорни врати, което означава, че крилото ляга върху самата каса, вместо да ляга изцяло в нея, като частта, която влиза в касата се спира в уплътнение. Поради това, посоката на отваряне на интериорната врата е важна да се уточни предварително. Пантите тук са основни.

Друго от външният вид, по което се отличават е в материалите, използвани за бравата – езиците им са направени от PVC, което позволява много по-безшумно затваряне от това на останалите интериорни врати. Имат доста размери каси, като дори имат и каса “панел”, но там трябва да се внимава много, защото дори 1.5 см отклонение може да бъде критично и вратата да не може да се постави.

Моделите интериорни врати Gradde  имат и голям избор от дръжки – иноксови, матирани, дори с лайсна, с цвета на вратата. Също така, основните модели, могат да бъдат направени по поръчка и в малко по-различен вариант – например, с различен брой прозорчета, на мястото им да има плоскост, различни комбинации и местоположения на елементите, лайсни, оформящи различни фигури и линии.

Що се отнася до вътрешността им, има три възможни варианта. Първият е пчелна пита, може би най-добрия щом става дума за цялостно качество. С него интериорната врата е доста по-лека, затваря се безпроблемно и тихо. Този пълнеж е много добър откъм шумо и топло изолация, заради многото стени на пчелната пита, както и по-голямото количество въздух.

Друг вариант е с перфорирано ПДЧ. Тук отново имаме ниво на шумо и топло изолация, но вратата вече е доста по-тежка. С изключение на модел Simpel, останалите интериорни врати с този тип пълнеж се правят по поръчка.

Третият вариант са вратите от серия Монолит. Тук самите крила са сглобени от плътни елементи, без въздух или някакъв пълнеж.

Това са най-тежките врати от трите вида. Тук стъклата не са поставени на стъклодържачи, а лягат върху самите елементи.

Интериорните врати от серия Gradde са с доказан стил и качество, затова побързайте да се запознаете с тях по-отблизо и да изберете своите модели.