Публикувано на: Коментирай

Какво да очаквате по време на монтаж на новата си врата?

Монтаж на нова врата

Външните врати се предлагат в две форми: готови, по определен размер или по поръчка.

Готовата врата е това, което сте гледали в магазините, в които се предлагат врати. Готовите врати вече са окачени в рамка или каса и са проектирани така, че лесно (добре, сравнително казано) да се пъхнат в съществуващ отвор. Те идват с почти всичко необходимо за завършване на монтаж. Също така те са и с определени размери .

Врата по поръчка се произвежда по определени размери, които не са стандартни и клиентът иска да запази съществуващия си отвор, без да го намалява или увеличава, което доста често е по-дълъг и по-скъп процес.

Размери

Професионален монтаж на врати ще бъде завършен за един ден, така че не се притеснявайте, че входът Ви ще остане отворен. Преди да бъде поръчана вратата обаче, Вашият изпълнител трябва да направи много измервания. Неправилните измервания могат да забавят целия процес и да доведат до получаване на врата, която е просто с грешен размер, така че  препоръчваме да се доверите на фирмата, от която поръчвате, а не просто Вие сами да купите и монтирате врата.

Монтажистите ще направят внимателни измервания на съществуващата врата или отвор. Когато пристигне новата врата, монтажниците ще премахнат старата врата и ще подготвят отвора за новата врата.

Монтаж

Ако сте закупили готова врата с определен размер, цялата конструкция на вратата и касата ще бъде поставена в отвора и след това закрепена с помощта на монтажна пяна, винтове и други необходими материали. Доста често се среща да има денивелация, но не се притеснявайте, монтажистите знаят как да прикриват подобни несъвършенства в домовете ни, но ако са доста осезаеми ще ви насочат как да се прикрият .

Ако сте закупили врата по поръчка, вашите монтажисти ще трябва да направят няколко пробни приспособления, за да се уверят, че вратата е правилно изработена и че пантите са на правилните места. В повечето случаи съществуващата каса се премахва.

Тъй като поръчковите врати са по-специфични, монтажистите ще трябва да отделят време, за да гарантират, че вратата е монтирана отлично, както, че и всичко по нея функционира правилно. 

Една врата може да изглежда само една малка стъпка в процеса на обновяване на дома, но избраният от Вас вид ще повлияе на безопасността, енергийната ефективност и външния вид на вашия дом като цялo.

Докато пазарувате наоколо и разговаряте с професионалисти в тази сфера, имайте предвид тези важни съображения:

  • Стилът на Вашия дом;
  • Размерът на поддръжката, която можете (и искате) да отделите за врата;
  • Всякакви проблеми със сигурността;
  • Вашият бюджет.

Преди всичко, не забравяйте да работите с реномирана компания за смяна на врати. 

Домът Ви е най-голямата ви инвестиция и независимо дали сменяте само старата с нова входна врата или започвате много по-голям ремонт, трябва да взимате важни и преосмислени решения и да внимавате с вашия избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *