Публикувано на:

Стъпки при покупка на нова входна врата

Списък с отметки на три листа

Тепърва навлизате в дебрите на цялостния ремонт или сте решили да освежите дома си, тогава най-вероятно ще се сблъскате с така неглижирания елемент – смяна на врати. Тук ще отбележим какво и как трябва да направите, за да изберете най-доброто решение за Вашия дом и по-конкретно – входната врата.

  1. Запознайте се колко е размерът на сегашната Ви врата, за да може да подготвите конкретни въпроси към консултанта, щом започнете голямото търсене, така ще стесните избора си до моделите, които са подходящи. Защо това е важно? В случай, че много харесате конкретна входна врата, но размерът на отвора Ви не го позволява, ще избегнете разочарованието.
  2. Сега е момента да разгледате модели в Интернет, идеи от различни платформи и да си набележите няколко магазина, които да посетите. Хубаво е ако сте доволни от обслужването на някой от първите три, да спрете търсенето, тъй като преголемият избор обикновено обърква и е възможно да вземете грешно решение.
  3. Запишете час за размери и оглед. В повечето фирми тази услуга е безплатна или на символична стойност и Ви съветваме да се възползвате. Понеже ако зададете размер на вратата, който е неправилен, то Вие носите отговорност, което би означавала още непредвидени средства.
  4. Вече размерите са взети и трябва да изберете модел. Може да избирате между метални и блиндирани врати. Освен цвета е добре да попитате от какво е направена вратата и пълнежът ѝ. Също така не пропускайте да обърнете внимание на покритието на входната врата, с оглед местоположението на поставяне. При излагане на външни условия, заложете на защитно УВ покритие. Заключващите системи също са приоритет, колкото повече са те, толкова по-добре, особено ако работят независимо. Разбира се, подходящият модел е обвързан и с параметрите на отвора, с който разполагате. Попитайте за касата, прага и наличните первази. Аксесоарите също за важни, затова вижте какво влиза в комплекта.
  5. Пригответе си време за доставка или монтаж. В повечето случаи вратите са внос, което означава, че им трябва техническо време за изработка. Това се налага и при случаите ако входната врата не е налична или ако изборът Ви е индивидуален. Повечето строителни ремонти се правят в определен сезон и през този период понякога се изчаква повече, предвид натовареността. Ако Ви трябва по-бърза реакция може да поръчате още в началото на ремонта и фирмата да Ви изчака до времето, когато ще Ви е удобно вратата да се монтира.
Синя къщичка с ключове