Публикувано на:

Три проблема при самостоятелен монтаж на входна врата

Врата стълба ремонт

След като вече сте избрали точните за Вас врати – в подходящ цвят, характеристики и начини на заключване, е време да се насочите към един от основните етапи, а именно монтажа. Естествено, нашата препоръка е, ако тепърва ще се сблъсквате с монтаж, особено на входна врата или нямате нужните инструменти, да се доверите на професионалисти, които ще могат да монтират вратата по-най-добрия начин. Понякога, ситуацията налага човек да се се справя сам, именно затова ще Ви помогнем със някои препоръки, в случай, че срещнете най-честите проблеми по време на монтаж на външна врата:

Проблем със отваряне/затваряне на входната врата

Праг врата

Това най-често се среща по две причини:

  • Първата е неправилното монтиране на насрещника. Ако той не е добре центрован, ще трябва да положите усилие, за да може вратата да се затвори. Избегнете ситуацията, като много точно отбележите, къде точно ще легнат езика на бравата и активните шипове, които излизат при заключването ѝ.
  • Другата е, ако Г-образната лайсна, която е предназначена за изграждане на праг е по някакъв начин изкривена, това пречи на правилното затваряне на вратата. Можете лесно да се отстрани неравностите, като натиснете лайсната в обратната посока, така че да придобие първоначалното си положение.

​Скърцащи елементи при входните врати

При моделите със скрити панти се среща често, ако крилото не е добре регулирано от пантите, да започне едно триене между крилото и касата, при което се издава ужасен скърцащ звук. Много важно е да се почистят пантите, за да няма никакви прахови частици по тях, след което да се смажат. Ако и след тази манипулация не постигнете успех, тогава отвийте малко винтовете на пантите, за да регулирате отново крилото, така че то да промени височината си.

Нивелир ръце

Неравномерна фуга между крилото и касата

При входните врати има нормален допуск, който е около 5-8 мм. Ако технологичната фуга при Вас е различна, то тогава се съсредоточете върху правилното нивелиране на касата в отвора. Снабдете се с первази в цвят еднакъв с касата и крилото, за да оберете разликата и скриете пролуките.

Монтажът на врати изисква максимална информираност и сръчност, затова по-добре си заявете такъв предварително, в случай че се колебаете в действията си. Представихме Ви само част от ситуациите, в които може да попаднете, при инсталирането на входни врати. Ако все пак имате и друг проблем, може да се консултирате допълнително винаги с нас.