Публикувано на: Коментирай

Да изхвърлим ли старите врати…….или не?

врата преработена в шкаф

Вратите са изключително важен елемент при обзавеждането на дома ни. Когато започнем ремонт, първото нещо, което правим е да демонтираме старите врати. И тук ни изскача въпроса: да ги изхвърлим ли или да ги превърнем в едни чудесни мебели за дома, вилата, градината, а защо не и в офиса?

Ще представим няколко интересни и полезни идеи, с помощта на които ще обновим интериора, благодарение на старите интериорни врати.

Старата врата – нова маса

Бързо и лесно можем да превърнем старата врата в интересна и полезна маса, за кафе, например. За тази цел, трябва да разделим вратата на три части – горна част и два крака. За по-голяма стабилност може да се монтира рафт между краката.

Рамка за снимки от старата интериорна врата

За тази цел са подходящи врати с повече стъкло и изрязана повърхност.

Имате много снимки със скъпи за вас хора, но нямате място да поставите всички рамки.

Вратата, която вече се е превърнала в ефектна рамка, може да облегнете на стената или да я закрепите хоризонтално. Така ще имате много място, на което може да разположите любимите си спомени.

Етажерки, рафтове, малки тоалетки

врата преработена в шкаф

Тази идея ще допадне на хората, които си падат по „винтидж” стила. Кокетна малка етажерка, в такъв стил би паснала по най-добрия начин почти на всякакво обзавеждане за спалня.

А ако ви е необходимо място, на което да си нареждате различни неща, върху старата врата монтирайте няколко етажерки и ще получите прекрасна секцийка.

Интересно решение е да превърнете вратата в ъглова етажерка. Трябва да разрежете вратата на две части, после да ги свържете с метални ъгли. Накрая се поставят ъглови полици. Чудесно допълнение към домашната библиотека, например.

В по-малките жилища често се налага да се отделят две помещения, но с временна преграда. И точно тук на помощ отново идват старите  врати.

Вратите се съединяват една за друга с крепежни елементи, така че да се получи преграда тип „хармоника”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *