Публикувано на:

Да изхвърлим ли старите врати…или не?

врата преработена в шкаф

Вратите са изключително важен елемент при обзавеждането на дома ни. Когато започнем ремонт, първото нещо, което правим е да демонтираме старите врати. И тук ни изскача въпроса – да ги изхвърлим ли или да ги превърнем в едни чудесни мебели за дома, вилата, градината, а защо не и в офиса?

Ще представим няколко интересни и полезни идеи, с помощта на които ще обновим интериора, благодарение на старите интериорни врати.

Старата врата – нова маса

Бързо и лесно можем да превърнем старата врата в интересна и полезна маса, за кафе, например. За тази цел, трябва да разделим вратата на три части – горна част и два крака. За по-голяма стабилност може да се монтира рафт между краката.

Рамка за снимки от старата интериорна врата

За тази цел са подходящи врати с повече стъкло и изрязана повърхност.

Имате много снимки със скъпи за вас хора, но нямате място да поставите всички рамки. Вратата, която вече се е превърнала в ефектна рамка, може да облегнете на стената или да я закрепите хоризонтално. Така ще имате много място, на което може да разположите любимите си спомени.

Етажерки, рафтове, малки тоалетки

 

Тази идея ще допадне на хората, които си падат по „винтидж” стила. Кокетна малка етажерка, в такъв стил би паснала по най-добрия начин почти на всякакво обзавеждане за спалня. А ако Ви е необходимо място, на което да си нареждате различни неща, върху старата врата монтирайте няколко етажерки и ще получите прекрасна секцийка.

Интересно решение е да превърнете вратата в ъглова етажерка. Трябва да разрежете вратата на две части, после да ги свържете с метални ъгли. Накрая се поставят ъглови полици. Чудесно допълнение към домашната библиотека, например.

В по-малките жилища често се налага да се отделят две помещения, но с временна преграда. И точно тук на помощ отново идват старите врати. Вратите се съединяват една за друга с крепежни елементи, така че да се получи преграда тип „хармоника”.