Публикувано на:

Допускани грешки при избор на блиндирана врата

Днес във всички магазини за врати се предлага огромно разнообразие от врати, което от една страна е добре и не ограничава избора ни, но от друга води до грешки и неправилен избор при липса на информация за качеството на изделието. Затова е добре, когато тръгнете на оглед, да се спрете на доказани на пазара фирми и производители на врати. Ако искате да се информирате, за да избегнете грешките при покупка на блиндирана врата, тази статия ще Ви бъде много полезна.

Цена на блиндираната врата – по-висока или по-ниска?

Това е най-често задаваният въпрос. Всеки един от нас иска да получи много добро качество, но на възможно най-ниската цена. Това вече няма как да се открие! Досещате се, че щом е толкова евтина самата входна врата, то качеството е съвсем ниско и проблемите скоро ще Ви застигнат и повярвайте ще Ви се наложи да направите отново същата покупка. Дали си струва да рискувате?

Нашият съвет: Вместо да се спирате на най-евтините врати, потърсете по-добро качество на по-висока цена! Евтиното винаги излиза по-скъпо.

Размери на входната врата, взети не от размерчик

Какво толкова, едни размери?! Мерим горе-долу и готово!“- казват някои. Това мислене в повечето случаи може да доведе до сериозен проблем, който може да е свързан, както с излишни разходи, така и с много загубено време и нерви. Затова размерите на отвора трябва да са точно взети, защото на базата на тях се поръчва и вратата.

Нашият съвет: Моля, размерите да се вземат само от специалисти! Всяка една фирма предлага такъв предварителен оглед за вземане на размери, който разбира се, няма да Ви струва нищо.

Прибързан избор на цвят за външната врата

Никога не купувайте входна врата, чийто цвят сте харесали онлайн или от каталог, защото снимката с цвета, който сте видели, няма да е действителният. Грешно е да избирате цвета на врата в магазина. Все пак външната врата ще се монтира в жилище с друг дизайн и интериор. Така, че съобразете цвета на вратата с този на Вашия интериор.

Нашият съвет: Намерете си мостри на детайли от харесаните от Вас врати, също и каталог с цветове. По този начин ще съобразите и изберете подходящия цвят външна врата съобразен и съчетан с интериора Ви.

Без съмнение има още характеристики и съображения при покупка на входна врата. Не ги пренебрегвайте, те ще Ви помогна за крайното решение.