Публикувано на:

Какво да съобразите, купувайки нова входна врата?

Отвор за врата

Момента на смяна на входната врата, в повечето случаи, е отлаган до последно. Преди да предприемете тази важна стъпка за подобрение на жилището си, е нужно да знаете как да изберете най-подходящата врата. Ето, няколко насоки, даващи малко ясното от къде да започнете.

Тип на жилището и размера са от голямо значение

Харесали сте си модели, само визуално, но те могат да се окажат неподходящи точно във Вашата ситуация. Какво имаме предвид? Има стандартни, но не винаги те се вместват и са удачни за всички жилища. Първото, от което ще трябва да изходите е вида на жилището, а от там неизменно ще трябва да съобразите и нужните размери на вратата.

За къща

Малка къща небе

Ако жилището Ви е вила или къща, тогава е важно да погледнете към врати подходящи за излагане на атмосферни условия, разполагащи с UV защита на покритието. Предлаганите варианти са от китайки и турски производители.
Някои от китайските метални входни врати, например от линията Уют, разполагат с крило от 7 см., изолационен материал от типа „пчелна пита“, каса тип „щок“, с первази от едната страна и две заключващи системи.

Турските врати, които ще са добър вариант за външните промени на времето, са от серията Атмо на марката Картал. Дебелината на крилото е 7 см. и представлява прахово боядисан метал, с метален лист и пълнеж с минерална вата, даваща отлична шумо и топлоизолация.

За апартамент

Ако пък търсите своята врата за входа на апартамента, тук е от значение дали, е тухлена сградата или панел, тъй като строителният отвор варира, в зависимост от вида строителство. При панелните жилища той обикновено е 93/200 см. и вратите, които се предлагат за този отвор са с размери 86/197см. турски врати и един модел от китайската серия Уют.

При по-голям строителен отвор

В случай, че разполагате с отвор 98-99/203-205 см. или имате възможност да го оформите до тези размери, можете да избирате между китайски и турски врати, в зависимост от дебелина на крило 5, 7 или 9 см., варианти на изолация – пчелна пита, полистирен или минерална вата, заключващи системи, включително модел с аларма. Допълнително решете, дали ще се възползвате от МДФ обличане на касата, за да има Вашият дом един завършен и модерен вид.

Домът е мястото, в което всеки иска да се чувства комфортно и уютно. Там, където прекарвате време с близките си хора и семейството, почивайки си и зареждайки се с енергия. Мястото, където човек се чувства защитен. Направете Вашият дом такова място, започвайки от входната врата!