Публикувано на:

4 признака, че интериорните Ви врати са за подмяна

Бяла захабена врата

Много често в желанието си хората да избегнат допълнителни разходи, както и да не се сблъскват с нежелани ремонти, се опитват да пренебрегнат факта, че вратите им вече имат нужда да се подменят. Не мислим, че опитите за реставрация на стари врати, е нещо лошо. Много често обаче тази дейност отнема доста от свободното време, което в динамичния свят и напрегнат свят е наистина ценно.

Tук имаме за Вас 4 признака, по които без съмнение ще усетите, че вратите Ви имат нужда от подмяна:

  • Крилото се е изкривило/изметнало – това нещо може много добре да се установи при затваряне на крилото. Ако на места то ляга много добре на касата, а на други има големи луфтове, това значи че крилото Ви се е изметнало. Този проблем обаче няма как да се отстрани. Има два варианта – или подмяна на крилото, ако можете да намерите такова подходящо за касата, която имате или на цялата врата.
  • Не уплътнява добре – определено това е много голям проблем, особено при интериорните врати. Ако вратата няма хубави уплътнения и позволява преминаването на студен въздух, това нарушава топлоефективността на жилището Ви, което от своя страна води и до по-високи сметки за електроенергия/отопление.
  • Обковът не функционира плавно – често срещан е този проблем! Случва се, когато не полагате грижи за поддържането на всички съставни елементи на вътрешните си врати. Изразява се ежемесечното им почистване и смазване. Под „обков“ разбирайте всички метални части по вратата Ви, а именно патрон, брава, дръжка и панти!

Различни видове обков

      • Покритието на вратата е нарушено – в зависимост от покритието, което има Вашата врата, то може да се залепи, да се боядиса или просто да се постави абсолютно ново. Но както всеки един от Вас знае, това може да се прави веднъж или два пъти. След това обаче то вече не е ефективно, затова е най-добре да се ориентирате към закупуването на ново крило или цяла врата.

    Определено, ако се насочите към варианта за подмяна на вратите у дома, Ви даваме съвет да се обърнете към специалисти, които могат да Ви предложат най-добрия избор за Вас, според строителните отвори, с които разполагате.