Публикувано на:

Интериорни врати – неделима част от дома

Бяла ретро врата и ламперия

Функцията на вътрешните врати не се свежда само до обичайното, а вече е нещо повече – част от декорацията. Моделите са толкова различни, а потребителите малко или много се объркват, търсейки подходящите. За хармоничния облик на дома е от значение, дали вратите ще се адаптират и ще изглеждат добре в цялостното обзавеждане. Не е възможно да изберем интериорна врата, която е специфична за всекидневна или само за кухнята. Поради тази причина, те се произвеждат в структура и външен вид подходяща за всяка област. И все пак, окончателното решение зависи от домакините на жилището.

По-долу ще откриете подробности, отнасящи се до различните възможности и функции на интериорните врати, в условията на модерното и така търсено обзавеждане.

   1.) Моделите с дървесен облик – най-старите модели

Те се използват отдавна. Хората винаги предпочитат мебели от дървен материал, поради неговата издръжливост, продължителна употреба. Можете да използвате модели дървени врати в продължение на много години, като избирате според Вашия стил, структура на къщата и вкус.

​ 2.) Модели интериорни врати с двойни крила

Двукрилните врати са един от моделите, чиито използване значително се е увеличило напоследък. Някои от потребителите предпочитат тези врати, поради техните функционални и дизайнерски характеристики. До последните няколко години такива врати, не се предпочитаха в домовете, а днес се превърнаха в един от моделите врати, които създават просторна обстановка.

3.) Модерни плъзгащи се врати

Повечето от нас мислят, че те са огромни и неудобни. Новите модели обаче се различават от предшествениците си, по отношение на визията. Чрез тях можете да се отървете от ограничеността в пространството и да се възползвате от предимствата им.

4.) Френски модели врати

Един от най-популярните модели интериорни, са френските модели врати. Те имат дизайн, който стои добре, както на класически, така и на модерни къщи с предимството на двойните крила. Знаейки това, можете да ги изберете лесно, стига да имате пространството, от което се нуждаят.

5.) Ексцентрични модели

В нестандартни стилове, които се харесват на хората извън „рамката“ има други вътрешни врати. Такива са ексцентричните врати, с ярки цветове и геометрични форми във фрезовките, включващи различни правоъгълници, квадрати, кръгове. Нашите интериорни врати от серия Стандарт оправдават очакванията на потребителите за модерна и запомняща се визия. Разбира се, в категорията ни за вътрешни врати можете да се запознаете с други уникални модели, изпъкващи със своята оригиналност.

6.) Модели от матирано стъкло

Моделите от матирано стъкло, които са популярни на работните места, започнаха постепенно да се търсят и за домовете. Те станаха много популярни през последните години, поради факта, че създават естетически вид на помещенията, където се използва, а в същото време осигуряват конфиденциалност.

7.) Модели ретро тип

Рустик вратите не са много разпространени. Хората предпочитат модерни дървени модели, а не ретро тип интериорни врати. Привържениците на такива модели врати, трябва да се обърнат към класическо дърво, а не към модерно дърво. Ретро визията може да бъде, допълващ елемент, ако Вашият дом се вписва в този стил. Не би било правилно да използвате такъв тип врати, ако имате модерни мебели.