Публикувано на:

Просторен дом чрез врати

Просторен дом

Съдържание


Вратите ни не играят ролята само на преграда между помещенията, средство за изолиране на шум и топлина, те имат и други предназначения, с които да допринесат за уюта у дома. Помисляли ли сте си, че чрез тях можете да създадете простор в жилището си?

Съвети за оптично разширяване на дома

Просторът не се осигурява само, чрез неприятното къртене на стени, приобщаване на тераси, обединяване на помещения и т.н., което не винаги си заслужава крайният резултат. Можете да си спестите това, ако заложите на подходящите врати, не само, че ще Ви излезе по-евтино, а и ще изглежда по-добре. Ще отбележим няколко значими неща, с които е възможно да постигнете това:

  •  цветовете в жилището играят основна роля именно що се отнася до пространство, тъмните цветове свиват пространството, а светлите го разширяват. Неутралните светли дървесни тонове, бялото и подходящото осветление са Ви абсолютно достатъчни, те отразяват светлината и ще я удвоят. Друг подход с цветовете е, ако например изберете врати идентични със стените, тогава се получава сливане и така ще изчезне усещането за преграждане.
  • вратите между преходните стаи отново са добър пример, те създават илюзията за дълбочина, особено, ако ги оставяте отворени, за да загатват пространството.
  •  светлината е в основата на уюта и просторното жилище, истински късметлии сте, ако имате южно изложение и слънчевите лъчи са ежедневно в дома Ви, ако пък сте от тези, които нямат достатъчно светлина, то задължително си изберете врати, които са с голямо стъкло, за да я разпръснете.

Интериорните ни врати ще стеснят пространството, ако са прекалено много, ако са близо една до друга, дори могат да създадат илюзия, че помещението е по-малко отколкото всъщност е, в този случай може да заложите на помещения, които го позволяват – само каса, която ще придаде завършен вид и широчина.

Това бяха основните неща, които да осигурите на дома си, независимо колко е голям, той има нужда от това.

Интериорните врати са основен инструмент за значителните промени в дома ни, стига да намерите подходящия начин на разположение и визията, от която се нуждае той за едно пълно съвършенство, останалото ще го свършат те!