Публикувано на:

Просторен дом чрез врати

Просторен дом

Вратите ни не играят ролята само на преграда между помещенията, средство за изолиране на шум и топлина, те имат и други предназначения, с които да допринесат за уюта у дома. Помисляли ли сте си, че чрез тях можете да създадете простор в жилището си?

Съвети за оптично разширяване на дома

Просторът не се осигурява само, чрез неприятното къртене на стени, приобщаване на тераси, обединяване на помещения и т.н., което не винаги си заслужава крайният резултат. Можете да си спестите това, ако заложите на подходящите врати, не само, че ще Ви излезе по-евтино, а и ще изглежда по-добре. Ще отбележим няколко значими неща, с които е възможно да постигнете това:

  1. Цветовете в жилището играят основна роля, именно що се отнася до пространство, тъмните цветове свиват пространството, а светлите го разширяват. Неутралните светли дървесни тонове, бялото и подходящото осветление са Ви абсолютно достатъчни, те отразяват светлината и ще я удвоят. Друг подход с цветовете е, ако например изберете врати идентични със стените, тогава се получава сливане и така ще изчезне усещането за преграждане.
  2. Вратите между преходните стаи отново са добър пример, те създават илюзията за дълбочина, особено, ако ги оставяте отворени, за да загатват пространството.
  3. Светлината е в основата на уюта и просторното жилище, истински късметлии сте, ако имате южно изложение и слънчевите лъчи са ежедневно в дома Ви, ако пък сте от тези, които нямат достатъчно светлина, то задължително си изберете врати, които са с голямо стъкло, за да я разпръснете.

Интериорните ни врати ще стеснят пространството, ако са прекалено много, ако са близо една до друга, дори могат да създадат илюзия, че помещението е по-малко отколкото всъщност е, в този случай може да заложите на помещения, които го позволяват – само каса, която ще придаде завършен вид и широчина.

Това бяха основните неща, които да осигурите на дома си, независимо колко е голям, той има нужда от това. Интериорните врати носят големи ползи и са основен инструмент за значителните промени в дома ни, стига да намерите подходящия начин на разположение и визията, от която се нуждае той, за едно пълно съвършенство. Останалото ще го свършат те!