Публикувано на: Коментирай

Входните врати – на какво да обърнете внимание при избора им

Home

Входната врата е фокусна точка на вашия дом. Това е първото нещо, което виждате, първото нещо, което докосвате, и то играе важна роля в сигурността и безопасността на дома Ви. Това е и една от най-добрите инвестиции, коя можете да направите във Вашия дом. Общоприето е, че новата стоманена предна врата е източник номер едно на ремоделиране на възвръщаемостта на инвестициите, а предните врати от фибростъкло следват отблизо. (Стоманените врати дават най-добра възвръщаемост на инвестициите поради ниската им цена.) Така че преди да вземете решение, разгледайте опциите и вземете под внимание следните фактори.

Безопасност

Една от причините, поради които входните врати спомагат за повишаване на стойността на вашият дом, е сигурността. Преди всичко, когато става дума за входни врати, винаги избирайте нещо солидно. Кухите врати трябва да се използват само за вътрешни пространства. Също така, всяка външна врата към дома Ви трябва да има сигурна ключалка. Хардуерът на вратите не е място за рязане на ъгли – уверете се, че имате силен, качествен продукт. Също така, всички външни врати трябва да се отворят. Ако вратата се отклони, някой може да изключи пантите, за да свали вратата.

Изолация

Предните врати не са само за правене на голям вход, те също са изключително важни, защото могат да осигурят изолация и защита срещу течението. Когато става въпрос за отопление и охлаждане на дома, солидна входна врата с плътни уплътнения може да Ви помогне да намалите разходите си. Изолираната стомана или фибростъкло обикновено са най-добрият избор.

Врати и прозоречни панели

Имайки силна, солидна врата, не трябва да означава жертване на естествена светлина. Прозоречните панели и обектите на вратите могат да разрешат този проблем, като позволят допълнителна светлина да се филтрира в къщата, като същевременно осигурява уединение. Има тон на различни стилове на разположение, от невероятно прости до силно декоративни. Както при цветовете на вратите, изберете нещо, което отговаря на стила на вратата и стила на дома. При смяна на вратата можете да изберете тази, която вече има стъклени вложки, но ако имате солидна входна врата винаги можете да имате монтирани странични светлини.

Цветове на предните врати

Има много хора, които ще ви кажат, че един цвят е по-добър от друг, когато става въпрос за входни врати, но когато става въпрос за избор на цвят, най-важното нещо, което трябва да се помисли е колко добре ще изглежда с другите цветови тонове. и архитектурата на останалата част от екстериора на дома. Вие искате цвят, който ще работи с тухла, сайдинг или камък, и ако имате капаци или други акценти, които искате да се уверите, да се координира с тях.

Къща – номера и декоративни хардуери

Не пренебрегвайте значението на ясни, лесни за четене номера на къщи. Те трябва да бъдат видими от улицата и трябва да са в шрифт, който ги прави ясни и четливи (това е за безопасност повече от всичко друго). При избора на номера на къщата, вие също искате нещо, което отразява стила и ерата на къщата. Не е нужно да полудявате и да похарчите цяло състояние, но не се скъпите с евтини версии. Допълнителен хардуер, включително вратички за врати и дръжки на вратата, също трябва да отразяват общия стил и качество на вашия дом. Ако хората преценят книгата по нея, те преценяват домът Ви от предната му част, затова си струва да актуализирате тези елементи, ако са остарели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *